13.09.23

PE-SealingPaper Arvo

PE-SealingPaper Arvo

 

Används invändigt som luftspärr för att dämpa tillträde av vattenånga i konstruktionen och isoleringen. rekommenderas ej för användinng i fuktiga utrymmen, som badrum och bastu… Plastförseglingspapper Arvo är en traditionell ångspärr som håller vattenånga. Tätningspapper av plast används som en intern ångspärr i torra rum för att förhindra att vattenånga kommer in i strukturer och isolering. Tätningspapper av plast används inom byggnation inom ett brett spektrum av områden, som till exempel de övre våningarna i träkonstruktioner, ytterväggar och ventilerade undergolv.

Ångspärren installeras på den sida av strukturen där partialtrycket av vattenångan är som högst (vanligtvis på den varma sidan) så att plastytan vetter mot luftgapet eller det varma utrymmet. Fästning görs parallellt med ramen, genom häftning eller spikning i ramen.

Plastförseglingspapper Arvos sömmar tätas med Sitko Flex-tejp och eventuella genomföringar med Kaulux genomföringsgummi. Diffusionsmotstånd, dvs sd-värde ca 9 m.