13.09.23

Byggtejp Svart

Byggtejp Svart

 

Svart maskeringstejp är en mångsidig renoverings- och byggtejp som används för att skydda och avgränsa olika ytor för inom- och utomhusarbete. Svart tejp används också ofta för att skydda fönster och andra glasytor.

Skyddstejpen har ett väl vidhäftande naturgummilim och en PE-beläggning, vilket gör tejpen mycket flexibel och vattenavvisande. Naturgummilimmet möjliggör vidhäftning även vid låga temperaturer.

På känsliga ytor, som parkett, se till att tejpen inte reagerar med ytan och lämnar märken. Långvarig infästning kan skada ömtåliga ytor.

Kompatibiliteten hos känsliga ytor kan testas genom att fästa en liten bit tejp på en oansenlig plats och ta bort den efter en dag.

Viktig information om skyddstejper!

  • Beroende på väderförhållandena och monteringsytan kan tejpen fästas i upp till 6 veckor. Vid extrema temperaturer (över + 60 °C) upp till 2 veckor.
  • Tejpens vidhäftningsförmåga och egenskaper är olika när luftriktningarna ändras.
  • Tejpens vidhäftning till känsliga ytmaterial, såsom lackat trä, målad metall, mjuk plast eller natursten, är ofta starkare än förankringen av ytmaterialen i fråga till deras underlag. När tejpen tas bort efter arbetet kan ytorna skadas eller lämna spår av lim.
  • Direkt solljus (UV-strålning) och långvarig fäste på ovannämnda ytor ökar risken för skador. Tejpens lämplighet för det avsedda ändamålet bör bestämmas, t.ex. genom en 48-timmars testanvändning.

Notera! Det finns inga bygg-/renoveringsband på marknaden som tål långvarig UV-strålning, eftersom de lim som används i tejpen ändrar sin struktur under långvarig påfrestning.