13.09.23

Brandsäkert Tyvek FireCurb vindskyddstyg

Brandsäkert Tyvek FireCurb vindskyddstyg

Det brandsäkra vindskyddstyget Tyvek Firecurb är ett diffusionsöppet, det vill säga andningsbart, vindskyddstyg. Öppen för vattenånga, men tack vare de mikroskopiska fibrerna ser den lufttäta och vattentäta strukturen till att vattenånga strömmar ut fritt från isoleringen utan kondensering av fukt. Det brandsäkra vindskyddstyget Tyvek FireCurb är ett tekniskt vindskyddstyg tillverkat av högkvalitativa tryckspunnna polyolefinfibrer tillhörande brandklass * B (EN 13501-1).

Brandklassificering B-s1,d0 klassificering innebär att produktens deltagande i brand är mycket begränsad. Tyvek Firecurb begränsar spridningen av lågor och producerar mycket lite rök. Produkten är självsläckande. Perfekt lämplig för vindskydd av höga byggnader med brandsäkerhet i åtanke.

Väder- och UV-beständigt, Tyvek Firecurb vindskydd skyddar byggnaden och isoleringen från vatten, vind och regn redan under byggskedet. Tyvek-produktfamiljen möjliggör implementering av ett energieffektivt slutet vindskyddssystem för underlag, om en diffusionsöppen teknisk väv också används som underlag.

Vindskyddsvävens sömmar och genomföringar tätas med Sitko Wind-vindskyddstejpen som ingår i systemet.

*Vid installation på ytan av A1- / A2-s1, d0- brandklassmaterial, såsom mineralull eller cementfiberskiva. Vid montering på ved, brandklass D-s2, d2.